Полезни инструменти

Блокиране на опасни сайтове

Добавка за браузър Firefox, с която блокирате множество измамнически сайтове. Автоматично обновяване на черния списък с блокирани сайтове. Съдържа списък със сайтове опасни за деца, измамнически сайтове и Facebook страници и др. Безплатно инсталиране и упътване за настройки тук.

.

Генератор на пароли

Използвайте този безплатен генератор на пароли, за да създадете случайна, силна парола. Силната парола е много по-трудна и дори невъзможна за разбиване от кракери. Препоръчваме ви да прочетете статията Избиране на добра парола (интересна дори за напреднали).

.

Сканиране на WordPress сайт

С този безплатен уеб инструмент можете да сканирате вашия WordPress сайт за уязвимости. Проверява се версията на WordPress, търсят се потребителски имена, забравени важни файлове, които могат да компрометират сигурността, както и разкриване на пътя до файловете. Има и плататено пълно сканиране на всички плъгини на сайта, както и проверка за timthumb риск и др. В много случаи пълното сканиране може да ви предупреди за известна дупка и да спаси вашия сайт от хакване. Направете вашия WordPress по-сигурен, като започнете с пълна проверка.

.

Сканиране на Joomla сайт

За момента все още не е готов уеб инструмента за сканиране на сайт на платформа Joomla, защото самото сканиране отнема много време от над 20 минути и все още обмисляме как да бъде направен за уеб страница. Имаме готов работещ шел инструмент, с който може да бъде сканиран Joomla сайт и ако имате интерес да сканирате ваш сайт, моля свържете се с нас от страница Контакти.

.

Абониране по RSS за нови експлойти

За да се абонирате за всички нови експлойти свързани с Wordprss може да ползвате линка https://ganmax.com/search/wordpress/feed/

За да се абонирате за всички експлойти свързани с Joomla, може да ползвате линка https://ganmax.com/search/joomla/feed/

Ако желаете да се абонирате за експлойти, които съдържат зададена от вас ключова дума, използвайте търсачката в долния ляв ъгъл и направете търсене по ключовата дума,  след това натиснете линка „Това търсене“ в дясната колона. Enjoy!

 

Брой прочитания на тази страница: 8979